Crème brulee

de anca_rm in Prajituri, 10 Oct 2014 | 2920 vizualizari

 

Desert frantuzesc delicios.

 

INGREDIENTE

  • -320 gr smantana grasa
  • -4 galbenusuri
  • -4 linguri zahar + 4 linguri pentru crusta
  • -extract de vanile
  • -capsuni (optional)
  • -unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crème brulee:

Batem galbenusrile cu zaharul pana cand se topeste zaharul .

Punem la foc mic smantana pana cand ajunge la punctual de fierbere , dar sa nu fiarba.

Peste galbenusurile batute turnam smantana calda si extractul de vanilie si omogenizam .

Pregatim 4 vase termorezistente (ramekin), le ungem cu unt si le punem intr-un alt vas. Eu le-am uns cu unt si am pus in fiecare vas cate 2 capsune taiate in patru, dar se poate si fara, poate chiar ar fi mai buna .

Turnam in vase compozitia .

In vasul in care am asezat formele cu crema, punem apa pana la jumate si dam la cuptorul incins la 160 grade 30 minute.

Le scoatem dupa 30 minute si le lasam sa se raceasca. Cand sunt reci pe fiecare punem cate o lingura de zahar, trebuie sa acopere toata suprafata (asta daca nu aveti o torta de bucatarie ) si le dam inapoi la cuptor pentru inca cateva minute .

Ideal ar fi sa pregatiti crema cu o zi inainte, sa o puneti la frigider si apoi in cuptorul pus pe functia gril sau cu torta sa ardeti zaharul de deasupra.

Daca aveti torta atunci se poate flamba zaharul chiar inaintea servirii . 

TIPS-URI

1

smantana trebuie sa fie grasa

2

nu puneti fructe , daca nu doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Crème brulee" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars